Cròniques des del cor

Concert solidari pro Mans Unides a la Garriga

Concert al Teatre El Patronat de la Garriga. Diumenge, 27 de novembre de 2016.

La Garriga ens va acollir de nou per actuar en solidaritat amb un projecte de Mans Unides, que té la finalitat de millorar la situació socioeconòmica de 400 dones de l'Índia. L'espectacle "Buscant l'essència" fa un recorregut per diferents tipus del gòspel, amb la idea de mostrar el seu significat profund. Amb les explicacions de la nostra directora, Anna Roqué, el Cor Carlit Gospel va iniciar el concert amb la cançó a cappella, He's alive, que té "semblances" amb una simfonia de Beethoven. Vam continuar amb la rítmica peça I'm determined to walk with Jesus apresa directament del mestre Walt Whitman, amb qui hem tingut l'oportunitat d'aprofundir en les arrels del gòspel. Van seguir la majestuosa To the God who reigns, l'emotiva You are my streght, cançó iniciada per la "veu" del cor, i l'escenogràfica Holy thou art God, un Sanctus, peça de Richard Smallwood, realitzada a l'uníson per més de 60 cantaires i amb una solista plena d'energia.
Després d'aquesta part més intimista, vam donar pas a un repertori més animat, amb unes cançons que van entusiasmar els assistents: Go down Moses, Praise his Holy name, We sing praises, In excelsis Deo i Jesus, what a wonderful child. Aquestes dues darreres ens van acostar per la temàtica a la celebració del Nadal. Traspassar la barrera de l'escenari i pujar dalt és una oportunitat per al nostre públic de rebre l'energia de manera més propera. Però també és una necessitat nostra, dels cantaires, perquè podem gaudir directament d'aquesta connexió. I això és el que busquem en els nostres interpretacions. Amb Oseh Shalom, una crida a la pau, l'única peça cantada en hebreu, se'ns va unir la força musical de 200 assistents demanant la pau per al món. Com a cloenda, Total Praise, "pregària total". Total en els gestos, en les paraules, en les emocions, en els silencis, en el final espectacular: Amén.
Sí, la vam petar a la Garriga, en el sentit ampli de la paraula. Un focus va petar pocs moments abans de sortir a l'escenari i va quedar com una anècdota per recordar. Igualment, els nostres fabulosos músics, sense perdre els papers, van haver de recollir-los del terra. Coses del directe. Al final del concert, es va sortejar la pintura "Índia" de l'artista de Granollers, Emili Lloret, amb la qual va ser agraciada la nostra cantaire Carme Rabella.
Cantar per una causa solidària i connectar amb el públic des del cor ens omple de satisfacció. I el post concert també és un dels moments on petem la xerrada i valorem tot allò que podem millorar en les properes actuacions. Perquè des del cor de cadascun dels cantaires, vivint el moment present, és des d'on podem transmetre una energia potent que pugui arribar al nostre públic.


Cristina Valero